Kindvriendelijke vakantieparken van Landal Greenparks voor gezinnen

Ga jij binnenkort een weekje of weekendje weg met het hele gezin? Let dan even goed op. Wij hebben namelijk de top 5 kindvriendelijke bungalowparken van Landal greenparks vergeleken. In deze blog vertellen we je onze persoonlijke top 5 vakantieparken waar je zeker een met de kinderen heen moet gaan. Zo zijn er mooie zwembaden en lekkere restaurants. Ook de accommodaties zijn kindvriendelijk en er is voldoende te doen (miniclub, entertainment, speelhal etc.). Wil je liever direct een reis boeken? Bekijk dan direct hier het overzicht met vakantieparken geschikt voor kinderen.

1. LANDAL HOF VAN SAKSEN, DRENTHE (GROOT PARK, GIGANTISCHE WATERGLIJBANEN, VEEL ACTIVITEITEN, UITSTEKENDE BEOORDELINGEN)

Er zijn zes Landal Greenparks in Drenthe, in het noordoosten van Nederland, maar Hof van Saksen in Nooitgedacht staat hoog aangeschreven en is een aanrader. Toen we naar de beoordelingen keken scoorde het park een zeer indrukwekkende 4,5/5 op TripAdvisor en 4,6/5 op Google reviews, waardoor het de hoogste waardering kreeg van alle Landal Greenparks in Nederland (gebaseerd op het samenvoegen van deze scores om een score van 1 tot 10 te krijgen). Neem je zwembroek mee, want Landal Hof van Saksen heeft een overdekt zwembad, drie waterglijbanen en een ‘wildwaterbaan’ waar je je een 100 meter lange route volgt. De waterglijbanen zijn echt indrukwekkend – dit zijn geen standaard glijbaantjes uit een recreatiecentrum krijgt. Een van de zwembaden is een unieke beleving waarbij je door een enorme buis heen glijdt.

2. LANDAL MIGGELENBERG OF LANDAL RABBIT HILL, GELDERLAND (GROTE PARKEN, ZWEMBADEN, SPORTEN)

Er is een een keur aan vakantieparken van Landal Greenparks in Gelderland. De twee met de beste recensies op het moment van schrijven zijn Landal Miggelenberg en Landal Rabbit Hill met Landal Heihaas die er vlak achteraan komt. Landal Miggelenberg en Landal Rabbit Hill zijn allebei grote en drukke parken met veel vermaak voor gezinnen. U kunt er gemakkelijk een week blijven zonder het park te hoeven verlaten, hoewel u de omgeving misschien ook wel wilt verkennen! Landal Miggelenberg heeft een binnenzwembad en een splash park voor de kinderen, terwijl Landal Rabbit Hill keuze heeft uit binnen- en buitenzwembaden. Tijdens de zomermaanden biedt Landal Rabbit Hill ‘zwemmen in het maanlicht’ in het buitenzwembad. Beide parken bieden veel sport- en spelmogelijkheden (meestal tegen meerkosten). Beide parken hebben mogelijkheden tot bowling, minigolf, fietsverhuur, tokkelbaan en andere activiteiten. Ook kun je op bepaalde dagen in beide parken terecht voor spabehandelingen, bijvoorbeeld massages.

3. LANDAL AMELAND STATE, AMELAND (RUSTIG PARK, EENVOUDIGE VOORZIENINGEN, VLAKBIJ HET STRAND, GOEDKOOP)

Landal Ameland State is een van de kleinere parken van Landal, met eenvoudige faciliteiten en aan het strand. Er is geen overdekt zwembad maar het strand ligt op maar iets van 100 meter afstand en is dus ideaal voor mensen die liever buiten willen zijn en de omgeving willen verkennen. Verwacht in dit park geen eindeloos vermaak. Klanten geven zeer goede beoordelingen, met een gemiddelde van 4,5/5 op TripAdvisor en 4,3/5 op Google. De faciliteiten ter plaatse zijn vrij eenvoudig, in vergelijking met het non-stop entertainment op een vakantiepark als Landal Hof van Saksen.

4. LANDAL VILLAPARK VOGELMIENT, TEXEL (RUSTIG PARK BIJ HET STRAND)

Landal Villapark Vogelmient is een kleinschalig vakantiepark aan de Texelse kust. Er is geen keur aan activiteiten op het terrein maar het strand ligt dan wel weer op loopafstand en de beoordelingen van klanten zijn zeer positief. Gemiddeld gaven ze een 4,5/5 op TripAdvisor en 4,4/5 op Google, hoewel er niet zo veel beoordelingen waren in vergelijking met sommige grotere parken. Het is het soort plek waar u fietsen huurt of een lange wandeling maakt, in plaats van de hele dag vermaakt te worden. Er is geen restaurant maar zorgen eventueel wel voor ontbijt. Er is een speeltuin en een speelveld voor de kinderen, zodat ze even wat anders te doen hebben dan op hun smartphone te spelen! De accommodatie is vrijstaand en modern ingericht.

5. LANDAL WEST TERSCHELLING (ZWEMBAD IN DE BUURT, WATERSPORTEN OP HET STRAND)

Er zijn een paar Landal vakantieparken op Terschelling, maar ik zou beginnen met Landal West Terschelling dat zeer positieve recensies krijgt (4,5/5 op TripAdvisor). Het is ook een van de goedkopere Landal vakantieparken in Nederland. Het is een goede keuze als je aan watersport wilt doen, op het strand wilt liggen of wilt gaan paardrijden in de nabijgelegen zandduinen. De beroemde Brandaris Vuurtoren ligt ook in de buurt van het park. Er is een speeltuin en restaurant maar je moet even lopen om bij een overdekt zwembad te komen dat apart wordt beheerd (en u moet een toegangsprijs betalen). De accommodaties zijn appartementen voor twee, vier of zes personen.